Studiul de fezabilitate pentru realizarea aeroportului internațional Galați – Brăila are va costa 36,5 milioane de lei și va fi realizat de o asociere de 17 entități, printre acestea numărându-se și Universitatea „Dunărea de Jos”. Termenul de realizare a studiului de fezabilitate este de nouă luni.
Proiectarea în faza de studiu de fezabilitate va include toate elementele necesare pentru detalierea soluției recomandate, care include planuri, schițe, profiluri, secțiuni și descrieri tehnice preliminare ale următoarelor obiecte investiționale, cum ar fi: terminale, căi de rulare și platformă, turn de control, drumuri de acces, drumuri tehnologice, parcări, stații de autobuz, stații taxi, sisteme și instalații necesare desfășurării activității și utilități.
„Toate caracteristicile finale ale proiectului legate de dimensiunile, amplasarea şi alte caracteristici tehnice se vor determina pe baza activităţilor, analizelor desfăşurate în cadrul acestui contract, ţinând cont de criterii obiective, precum mărimea fluxurilor de trafic de pasageri prognozat, a numărului prognozat de mişcări de aeronave, analiza/comparaţia opţiunilor economice şi conexiunile de transport”, a precizat preşedintele CJ Brăila, Francisck Chiriac, potrivit Digi24.
Citește și: A fost semnat contractul pentru viitorul aeroport de la Galați
Cel mai nou aeroport din estul țării va fi construit la circa 25 de kilometri de municipiul Galați, aproape de comuna Braniștea. Consiliile județene din Brăila și Galați au semnat un parteneriat de colaborare. Aeroportul va avea dublă destinație, pentru transport de marfuri, dar și pentru pasageri. Din din acest motiv, pistele vor avea o lungime de circa 4 km și o lățime de 50 de metri.