Cum s-au aliniat instituțiile statului pentru a da un tun de 5 milioane de euro pentru fiul lui Paul Stănescu. Nu mai puțin de 5 milioane de euro, atât era să primească fiul lui Paul Stănescu dacă instituțiile statului îi aprobau și acordau o subvenție pentru recoltarea stufului din Delta Dunării. Întreaga poveste reprezintă o scheme bine gândită pentru care a fost nevoie de parlament, ministerul Agriculturii, dar și alte instituții, potrivit Digi24.
Două firme cu care fiul lui Paul Stănescu are strânse legături ar fi putut primi 5 milioane de euro pentru a racolta stuful din Delta Dunării. Însă, în prezent procedura este verificată de Agenția pentru Plăți în Agricultură (APIA), Comisia Europeană. În prezent, potrivit G4Media, chiar și Parchetul European a cerut documente de la instituțiile statului pentru a verifica cum două firme apropiate de liderul PSD au ajuns să solicite subvenții europene de 5 milioane de eu.
Cum a fost totul posibil? Anul trecut, pe când președinte de comisie era chiar actualul ministru al Agriculturii, Florin Barbu, Parlamentul a decis ca stufărișul din Delta Dunării poate fi considerat pășune. Din acel moment, pe rând, mai multe instituții, au făcut reglementările necesare ca exploatarea stufului să poată fi subvenționată de stat cu fonduri europene.
Citește și: Klaus Iohannis primește o casă în dar. Președintele ajunge la 7 vile deținute
Potrivit Digi24, Administrația Deltei a cerut imediat încadrarea mai multor suprafețe mlăștinoase la categoria pășuni, iar Ministerul Agriculturii a decis peste noapte că stuful poate fi folosit ca furaj pentru animale, chiar dacă acestea nu îl mănâncă.
Fiul lui Paul Stănescu, un lider vechi în PSD, este acționar la una dintre cele două firme care cer subvenții de 5 milioane de euro pentru recoltarea stufului. APIA Tulcea este instituția care a aprobat imediat acordarea banilor ceruți de către firma respectivă.