Primarul municipiului Galați a anunțat modernizarea grădiniței „Elena Doamna” prin fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență. Valoarea totală a proiectului se ridică la aproximativ 2 milioane de lei.
„Construită în urmă cu aproape 100 de ani, clădirea acestei grădinițe va beneficia de lucrări ample de consolidare și de creștere a eficienței energetice. Valoarea proiectului este de aproximativ 2 milioane de lei, iar banii vor proveni din PNRR. Clădirea Grădiniței cu Program Prelungit „Elena Doamna”, situată pe Strada Domnească nr. 114, a fost construită în anul 1930 și necesită reabilitarea și consolidarea. Până acum, cadrul PNRR, am primit aprobarea pentru 47 de proiecte totalizând aproximativ 75 de milioane de euro”, a anunțat Ionuț Pucheanu.
Citește și: România a rămas în afara Schengen. Cel mai mare obiectiv al României nu a fost atins
Primarul a anunțat săptămâna trecută modernizarea clădirii Colegiului Alexandru Ioan Cuza prin fonduri europene. Valoarea contractului este de aproximativ 5 milioane de lei, fără TVA, iar durata lucrării este de 12 luni.
”Continuăm investițiile pentru educația copiilor. Construită în urmă cu aproape 60 de ani, clădirea Colegiului Național „Alexandru Ioan Cuza” va fi modernizată în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Am semnat contractul de lucrări în valoare de aproximativ 5 milioane de lei fără TVA, iar durata acestuia este de 12 luni (4 luni – proiectare și 8 luni – execuție). În principal am prevăzut reabilitarea termică a clădirii, reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, modernizarea instalației de iluminat, instalarea sistemelor de climatizare etc”, arată edilul pe Facebook.
Grădinița „Codruța” din cartierul Micro 19 va fi modernizată printr-un proiect cu fonduri europene de aproximativ un milion de lei. Potrivit edilului, lucrările presupun izolarea termică a clădirii, înlocuirea tâmplăriei, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei, modernizarea instalației de iluminat, realizarea unui sistem de preluarea a apelor pluviale.