Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat că Pasajul de la Drajna a intrat pe ultima sută de metri. În prezent a început testarea sistemului de iluminat public în toate zonele pasajului, rampe și girații, fiind montați 164 de stâlpi.
De asemenea, în prezent se așterne și stratul de uzură în zona girațiilor, se montează parapetul metalic de protecție, se montează separatoarele sens din beton, se execută șanțurile pentru asigurarea scurgerii apelor, se montează borduri și pavele în sensurile giratorii, se montează indicatoare rutiere, se așterne pământ vegetal pe talazuri, se montează gurile de scurgere pe pasaj, se montează gardul bazinelor de retenție și se montează separatoare de hidrocarburi.
Secretarul de stat a anunțat că la sfârșitul lunii mai va fi efectuată recepția lucrărilor, fapt ce înseamnă ca obiectivul va fi dat în folosință înainte de termenul din contract, adică luna iunie.
Citește și: Dezastru în gările gălățene. Toalete insalubre, pereți mucegăiți și geamuri sparte
În cât timp va fi traversat Pasajul de la Drajna
Ionel Scrioșteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, a anunțat cât timp va dura traversarea Pasajul de la Drajna și drumurilor care fac legătura cu Autostrada Soarelului. Potrivit acestuia, traseul va fi efectuat în doar 3 minute, începând cu luna mai.
„3 minute- Pasajul de la Drajna. Atât va dura să traversăm din luna MAI Pasajul de la Drajna și drumurile care fac legătura cu Autostrada Soarelui A2, DN21 și DN3A, față de câteva zeci de minute cât durează acum să traversăm localitatea și trecerea la nivel cu cale ferată”, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.