Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Lucian Heiuș, participă în această seară la o întâlnire cu antreprenorii gălățeni. În cadrul întâlnirii, oficialul ascultă și răspunde la întrebările și neclarităților din rândul antreprenorilor.
Lucian Heiuș a răspuns invitației președintelui PNL Galați George Stângă și este însoțit de președintele Comisiei de Agricultură din Senat, George Scarlat, de vicepreședintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, Onuț Atanasiu, și de comisarul general al Gărzii de Mediu, Aurelian Păduraru.
„Nu sunt un fan al amenzilor, al dosarelor penale. Este un proiect de ordin care a fost rezultatul a peste 25 de ședințe cu reprezentanții mediului de afaceri, din logistică, distribuție. Sper ca săptămâna viitoare să îl aprob. (…) Eu cred și asta este ținta mea, ca de la 1 ianuarie să există un program reașezat care să funcționeze, să existe acest ordin care să cuprindă toate excepțiile. Eu nu vreau ca de la 2 ianuarie să am anti-frauda pe stradă și oprească camioanele, dar în câteva luni va deveni funcțional. Este unul dintre mecanismele prin care pot să opresc frauda pe TVA”, a declarat acesta în cadrul întâlnirii despre transportul produselor cu risc fiscal.
Citește și: România a rămas în afara Schengen. Cel mai mare obiectiv al României nu a fost atins
Vă reamintim că Lucian Heiuș a venit în fruntea Agenției Naționale de Administrare Fiscală începând cu luna mai a acestui an, anterior acesta a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Acesta s-a aflat de mai multe ori în „joc” pentru șefia ANAF, însă a reușit abia în acest an.
La preluarea funcției, Nicolae Ciucă i-a cerut acestuia să se axeze pe creșterea nivelului de colectare pentru a asigura finanțarea măsurilor economice și sociale pentru protejarea cetățenilor și economici, potrivit EVZ.
Heiuș dorește modernizarea ANAF
Președintele ANAF a declarat recent într-un interviu pentru EVZ că instituția pe care o conduce se află într-un „amplu proces de modernizare” care include digitalizarea serviciilor oferite și a platformele utilizate.
„În acești bani care sunt finanțați de UE prin PNRR avem atât platforme specifice cât și dotări cu echipamente tehnologice. Putem să discutăm despre o mare platformă de analiză a riscurilor – Big Data, care va fi o bază foarte mare de informații din care vom putea să extragem și să identificăm acolo unde se produce evaziunea fiscală și să putem să ne direcționăm acțiunile către locurile în care se face marea evaziune fiscală”, a declarat Lucian Heiuș pentru EVZ.