Un adevărat scandal a început chiar înainte de alegerile europarlamentare care vor avea loc duminică, 9 iunie. Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a fost ridicat miercuri dimineață de la domiciliu și dus la Parchetul General, acolo unde este audiat în legătură cu listele de semnături depuse pentru a candida pentru un post în Parlamentul European, potrivit Digi24.
Silvestru Șoșoacă și-a depus candidatura ca independent la alegerile europarlamentare. Acesta a rupt legăturile cu partidul SOS România și a depus acte de divorț față de Diana Șoșoacă, după ce aceasta l-a exclus din conducerea partidului.
Soțul Dianei Șoșoacă nu este singurul pe care a pus ochii Parchetul General. Și George Simion este vizat de procurorii în același dosar, potrivit Digi24. Parchetul General a confirmat oficial că face cercetări într-un dosar în care liderul unui partid parlamentar a instigat membrii unui partid să falsifice „mii de liste de susținători” pentru un candidat independent.
Mai exact, liderul AUR l-ar fi ajutat pe Silvestru Șoșoacă să falsifice mii de semnături necesare pentru înscrierea în cursa pentru alegerile europarlamentare. Planul din spate a lui George Simion ar fi ca astfel să mai fure din voturile Dianei Șoșoacă, și ea candidat la alegerile pentru Parlamentul European.
„În luna aprilie 2024, liderul unei formațiuni parlamentare, deputat, i-a instigat, atât direct, cât și prin interpuși, pe mai mulți membri ai unei formațiunii politice și pe o serie de angajați ai Parlamentului României care desfășoară activități lucrative în cadrul formațiunii politice respective, să procedeze la falsificarea câtorva mii de liste de susținători necesare depunerii de către un candidat independent a candidaturii pentru alegerile pentru Parlamentul European din data de 9 iunie 2024”, se arată într-un Comunicat al Parchetului General.
Parchetul General susține că „Pentru a-și conspira identitatea și activitățile ilicite, persoanele implicate în procesul de falsificare efectivă a listelor au inserat în spațiile dedicate datelor de identificare ale celor care au întocmit listele, datele unor persoane reale, dar fără legătură cu demersul arătat, cărora le-au falsificat semnăturile.
„Totodată, în condițiile în care semnăturile falsificate nu erau suficiente pentru a permite depunerea candidaturii independente, reprezentanții formațiunii politice au procedat la fotocopierea listelor falsificate anterior, în vederea atingerii pragului de 100.000 de susținători”, a adăugat Parchetul General.