Victoria României în scandalul Roșia Montană a aprins un adevărat scandal între USR și guvernanți. De această dată Opoziția îl acuză pe Marcel Ciolacu, căruia i-au cerut și demisia, că a influențat prin declarațiile sale bursa din canada. Cătălin Drulă îl acuză astfel pe premier de manipularea piețe de capital.
„Pe 1 februarie, când au făcut pentru prima dată liderii acestei Coaliții, Marcel Ciolacu, declarații care anunțau pierderea acestui proces și despăgubiri de miliarde de dolari, a explodat prețul acestei companii”, spune liderul USR.
De cealaltă parte, Marcel Ciolacu și Marcel Boloș neagă orice manipulare a procesului sau a pieței de capital și își îndreaptă acuzațiile înapoi spre USR, pe care îi acuză fie că joacă la bursa, fie că au avut interese în acest caz.
„Nu am dat nicio informație, niciun document din Guvern, nu am dat nicio motivare care să influențeze acest proces. Am spus foarte clar că toate documentele vor fi puse la dispoziția presei în momentul în care se finalizează procesul. Despre ce vorbim? Despre ce bursă? Ce? Eu joc la bursă? Poate dânșii joacă la bursă și știți bine că joacă la bursă”.
Mai mult decât atât, unul dintre cei mai vocali senatori PSD, Daniel Zamfir, spune că liderul USR ar avea chiar de câștigat în urma acestor creșteri de capital. Senatorul susține că Cătălin Drulă ar avea acțiuni la o companie care la rândul ei are acțiuni chiar la compania canadiană.
„Exact povestea aia cu hoțul strigă hoții. Păi Drulă vorbește despre manipularea bursei. Păi ce să vedeți că manipularea bursei de care vorbește domnia, dacă vorbim de manipulare, i-a adus câștiguri importante. Domnul Drulă este acționar pe bursă la compania care la rândul ei are acțiuni la Gabriel Resources”, a declarat Daniel Zamfir la Digi24.
Acuzațiile social democratului sunt afirmate chiar de declarația de avere a liderului USR. Însă, acesta a ieșit public și spune că are investiții la Active Dinamic, gestionat de Swiss Capital, iar acest fond de investiții nu are legătură cu Roșia Montană.
„Cătălin Drulă are acțiuni în valoare de 2.400 de lei, cumpărate în 2008, la un fond de investiții numit Active Dinamic, gestionat de Swiss Capital. Iar, acel fond de investiții nu deține acțiuni la brokerul BRK menționat în articolele cu informații false”, susține acesta.