Traseism politic în rândul primarilor gălățeni. Alegerile locale din acest an se apropie cu pași repezi, motiv pentru care fiecare primar din județ cântărește situația din teren și decide ce partid îi va aduce șanse mai mari pentru un nou mandat.
Traseismul politic este unul cunoscut în rândul aleșilor, atât cei locali cât și cei de la nivel parlamentar. Decizia din spatele unei mutări de la un partid la altul este reprezentată de șansele mai mari de a ocupa o nouă funcție. Astfel, fiecare ales își măsoară șansele și alege un partid sau altul.
În cazul primarilor din județul Galați, soluția vine de la PSD. Asta în contextul în care partidul condus de Marcel Ciolacu are cele mai multe primării din județ, dar și din țară. De asemenea, este și cel mai bine văzut partid în sondajele de opinie din ultimele luni.
Citește și: Guvernul și fermierii au ajuns la un acord. Protestele vor înceta
Ultimul exemplu de traseism politic a avut loc la Smârdan, acolo unde singurul primar USR din județ a decis să treacă în rândurile social-democraților. Primarul Silviu Zinica a anunțat vineri, 2 februarie, că a renunțat la calitatea de membru USR și s-a înscris în PSD, partid din partea căruia va candida la un nou mandat de edil.
”PSD și CJ Galați ne-au sprijinit în deblocarea unor proiecte la nivelul comunității. CJ Galați e un model în atragere de fonduri europene, ne propunem și noi, la nivelul comunei Smârdan, să fim un model de bună practică în materie de dezvoltare a comunității rurale și atragerea de fonduri europene. În prezent, avem în derulare – pe infrastructură, utilități, educație etc. – proiecte în valoare de 40 milioane de euro și ne dorim, cu sprijinul echipei PSD, să dezvoltăm în continuare și alte proiecte importante”, a declarat Silviu Zinica.
La PSD au plecat și alți primari de comune din județul Galați cum ar fi: edilul din comuna Independența (fost ALDE), cel din Matca (fost PRO România), cel din Corod (fost PMP) și cel din Cudalbi (fost pro România).
Mai mult decât atât, potrivit unor surse GALATIX, PSD poartă discuții și cu alți trei edili din partea PNL, care ar urma să părăsească partidul până la alegerile locale.