Bioenergoterapeutul Lidia Fecioru a dezvăluit beneficiile ceaiului de usturoi, dar și modul corect de prepare a acestuia pentru a putea obține maximum de beneficii. Medicina populară arată că usturoiul este un adevărat medicament, datorită conținutului bogat de vitamine și substanțe minerale.
Ceaiul care previne îmbrătrânirea prematură și întărește imunitatea. Printre nenumăratele beneficii ale ceaiului de usturoi se-numără:
- Îmbunătăţirea circulaţiei sângelui, reducerea nivelul de colesterol „rău” (LDL), dilatarea vaselor sanguine și prevenirea dezvoltarea arteriosclerozei;
- Prevenirea aterosclerozei;
- Conţine vitaminele A, B1, B2 și C;
- Împiedică îmbătrânirea prematură;
- Proprietăți de detoxifiere, ajutând organismul să dizolve grăsimea acumulată în exces. Mai mult, ceaiul de usturoi are abilitatea de a accelera metabolismul;
- Întărirea sistemului imunitar.
- Îmbunatățirea sistemului respirator.
Citește și: Trei vitamine necesare în sezonul rece
Ceaiul care previne îmbrătrânirea prematură și întărește imunitatea
„Există ceaiul de usturoi, dar pe care putem să-l bem sub diverse forme. Se folosesc doi căţei de usturoi. Mai avem nevoie şi de un pahar cu apă fierbinte. Punem în pahar usturoiul tăiat şi acoperim. Lăsăm până se răceşte şi amestecăm bine. Dăm totul prin strecurătoare şi bem apa pe stomacul gol, la prima oră. Rinichii vor funcţiona mai bine. Sângele se dilată, iar nivelul de zahăr din corp scade. Mai mult decât atât, ni se va îmbunăţi vederea şi circulaţia. Creierul va funcţiona ca un ceas. Este bun şi pentru paraziţi„, a spus Lidia Fecioru în emisiunea Adevăruri ascunse de la Antena 3.